top of page

Van Verlies naar Overwinning: Ons Avontuur in de Alpujarras - Een B&B en Retraiteplek in Spanje"

Al meer dan 2 maanden zijn we nu in de Alpujarras in Zuid Spanje, waar we een uitgestrekt landgoed hebben gekocht op een uur afstand van waar we een jaar in de yurt hebben gewoond. Dit keer natuurlijk samen met ons dochtertje Luna. Hier creëren we een B&B en retraiteplek, gedreven door de missie om deze prachtige plek vooral ook te gaan delen met geliefden en nieuwe vrienden. Onze droom is nu werkelijkheid aan het worden en we zijn vol enthousiasme aan dit avontuur begonnen.

Onze oorspronkelijke plannen kregen al op onze heenreis een onverwachte wending toen Marko zijn baan verloor vanwege een reorganisatie. De blijdschap dat we allebei op afstand konden gaan werken vanuit Spanje duurde niet zo lang. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, zagen we het als een cadeautje dat we nog meer tijd hadden voor Luna en voor het klussen.

Een verrassende toevoeging aan ons avontuur was de onverwachte verlenging van (schoon)vader en de komst van Timo, die ons klusteam versterkten. Samen vormden ze een krachtige eenheid die klussen in recordtijd voltooide. We zijn dankbaar voor hun gezelligheid en hulp, zelfs als dat betekende dat Timo 's nachts emmers moest legen in zijn slaapkamer vanwege een lekkend dak.

Met de extra handen kwamen we echter ook tot de uitdaging om onze eigen grenzen te bewaken. Als online psycholoog zocht ik naar een afgesloten ruime voor mijn werk, te midden van de bouwgeluiden. Ik werd een flexwerker in de meest letterlijke zin van het woord. Terwijl we klusten in het ene huisje, werkte ik in het andere. En vica versa. Soms verplaatste ik me met mijn laptop van het ene naar het andere huisje in de pauze. Een chaos van prikkels die mijn concentratie dreigde te verstoren. Maar in plaats van het te zien als een probleem, omarmde ik het als een uitdaging die we konden overwinnen. Die uitdaging inspireerde me om creatief te zijn. En tadaaaaa.... mijn eigen kantoor werd geboren!! Dat uit de noodzaak om rust en privacy te creëren. De uitdagingen van de afgelopen weken hebben ons geleerd dat flexibiliteit en positiviteit de sleutels zijn tot veerkracht. Onze reis naar Spanje is dus zeker gestart met onvoorziene hindernissen en is ook echt veeleisend, maar de vervulling van onze visie maakt het harde werk en soms wat opooffering in privacy de moeite waard. In Maart wordt de extra accommodatie geplaatst: de yurt. En daarmee ga ik individuele coachingretraites aanbieden die vanaf nu te boeken zijn!356 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page